Disk Syndrom

IntervertebralDisc

I regel tror vi inte att diskproblemen bör behandlas med traditionell manipulationsteknik. Men korrekt identifierat kan vissa skeden av diskens problem behandlas med försiktiga och mjuka tekniker, vilket ger bra resultat.

Interna störningar

Interna störningar är ett tidig tillstånd av diskbråck, där bitar av kärnämnet har fördrivits genom små sprickor i lager på disken, men de har inte trängt till de yttre lagren. Särskilda övningar för det här problemet är ofta oerhört effektiva för att få kärnämnet tillbakadrivet till mitten, där det hör hemma. Vi har specialiserad utbildning till att hitta rätt övningar för varje typ av problem.

Disc Structure.

The intervertebral disc is essentially sturctured like the layers of a cut onion. In the middle is a gelatenous mass of "nuclear material" which helps the disc in its functions, especially redirecting pressure.

herniateddiscfigure1a

Utstickande disk

Här har delar av kärnämnet arbetat sig igenom många lager på disken. Det utövar dessutom tryck på det yttre lagret av ett område, vilket kan orsaka en utbuktning ut mot en nervrot eller ryggmärgen. Denna typ av diskproblem kan svara mycket bra på konservativ behandling, till exempel lämpliga kiropraktikförfaranden och särskilda diskövningar.

Diskbråck

I en herniering sträcker sig delar av diskinnehållet via lager på disken och går mot delar av nervsystemet. Denna typ av skada svarar vanligtvis inte bra på manuell vård utan behandlas bäst medicinskt.